Εξειδίκευση

Ο Χειρουργός Στέφανος Ατματζίδης εξειδικεύεται στην Χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδής, παραθυρεοειδής, επινεφρίδια). Υπήρξε ειδικευόμενος στο Xειρουργικό κέντρο ενδοκρινών Martha Maria του Μονάχου, καθώς και clinical fellow στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου του Halle Γερμανίας, με Διευθυντή τον παγκοσμίως γνωστό στον τομέα των ενδοκρινών, Καθηγητή H. Dralle.

Ιδιαίτερα εξειδικεύτηκε στην χρήση του νευροδιεγέρτη στην Χειρουργική του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών, ενός ειδικού εργαλείου που επιτρέπει την διεγχειρητική παρακολούθηση της λειτουργίας του παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η κάκωση του νεύρου που αποτελεί και την σοβαρότερη επιπλοκή στις επεμβάσεις αυτές και μπορεί να οδηγήσει σε αλλοιώσεις της φώνησης (τα παλίνδρομα λαρυγγικά νεύρα -αριστερό και δεξιό- είναι υπεύθυνα για την κίνηση των φωνητικών χορδών).

Επιπλέον ο κ. Ατματζίδης υπήρξε clinical fellow σε μια από τις μεγαλύτερες Πανεπιστημιακές Κλινικές της Ευρώπης, αυτή της Χαϊδελβέργης, με διευθυντή τον Καθηγητή Μ. Βüchler όπου εξειδικεύτηκε στις ιδιαίτερες τεχνικές που απαιτεί η βαριά χειρουργική του ήπατος, του παγκρέατος και των χοληφόρων καθώς και η ογκολογική χειρουργική όλου του πεπτικού συστήματος.

#